Életről, lélekről

Léleksuttogó

És akkor most gyűlöljük az egyedülálló anyákat...

2018. május 20. - Kata Vank

Talán eddig szerencsés voltam, vagy tudatosan próbáltam meg kizárni az életemből, az életünkből a gyűlöletet, ami árad felénk minden irányból. Vagy talán eddig annyira a saját kis zárt világomban éltem, hogy egyszerűen nem törhetett be a gyűlölet az életünkbe. 

fantasy-3186483_1280.jpg

Aztán szembesülnöm kellett vele, hogy, ha a világot nem engedem be, akkor a világ erőszakosan betör a létezésünkbe. Egy olyan világ, amelyről talán nem is tudtam, hogy létezik, vagy nem akartam hinni, hogy ez létezhet. 

Kiléptem a komfortzónámból. Eddig nem nagyon tettem meg. De ha az ember gyermeke kamaszodik, és szeretne neki örömet szerezni, akkor megteszi ezt. És eljárunk koncertekre. Talán túl féltem, talán túl aggódom, de nekem ez jó így. És sok emberrel ismerkedhettem meg, írhatom azt, hogy születtek új ismeretségek, amelyekből talán még barátság is lehet. 

Manapság már összegyűjtöm az ifjakat, és leveszem az ő szüleik válláról azt a gondot, hogy nekik is kísérőnek kelljen lenni. Legutóbb négy kamasszal indultunk neki, nyakunkba vettük az országot, és szokásunkhoz híven megjelentünk szórakozni. 

Családi rendezvény volt. Családi és gyereknap. Azt kell mondjam, szeretem ezeket a rendezvényeket. Sokfélék, sokszínűek, és végre kimozdulunk egy kicsit a szokásos életünkből. 

Néha az emberek furcsán néznek ránk, amikor megjelenünk négy lánnyal, de komolyabb incidens eddig még nem ért minket. Szeretek beszélgetni az emberekkel, vagy csak kívülállóként figyelni, mi történik körülöttem. Talán szakmabeli ártalom. 

Ifjak, idősebbek, családok. Csak mentünk a forgatagban. Aztán egyszer csak egy fiatal lány felém fordul. "Te is mi a francnak csináltattad fel magad, hogy ennyi gyereked legyen, aztán egy pali se legyen, aki elvesz. Azt gondoltad, így majd megfogod magadnak a pasikat? Védekezni nem tudsz b@zd meg, aztán meg mész segélyért, Mi tarthatunk el téged, meg a fattyaidat!" Először nem is értettem a kérdést. Körülnéztem, mert nem voltam biztos benne, hogy ezt az üzenetet nekem szánta. 

Az emberek körülöttünk hirtelen elhallgattak és csak néztek ránk. Úgy gondoltam, nem kell magyarázkodjak, hogy csak egy gyermekem van, és soha nem gondoltam, hogy egy férfit egy gyerekkel akarnék vagy  fogok magamhoz láncolni. Bár egyedülálló édesanya vagyok, de a gyermekem még házasságban született, évekig vártuk őt, a mi  kis csodánkat, mire Istentől megkaptuk őt. 

És nem gondolnám, hogy akkor is magyarázkodnom kellene, ha négy gyermekem lenne, főleg nem egy idegennek, és főleg nem olyannak, aki ilyen stílusban szól hozzám. Aztán a beszélgetésbe beleszólt egy idősebb hölgy. "Ez egyébként is családi rendezvény. Ide minek jöttök ti?" Csak néztem értetlenül az emberekre, az emberek pedig néztek rám. Gyűlölet, megvetés volt a szemükbe. Gyűlöltek, mert megláttak négy kamasszal, és egyedülálló édesanya vagyok. 

"Mi az, hogy családi rendezvény?" - kérdeztem vissza. "Akkor én már nem is jöhetek a lányokkal?"

"A k@rva anyádért szülsz ennyi gyereket, ha utána csak ingyenes rendezvényre hozod el őket! Meg mész az állam nyakára  Erzsébet utalványért, meg ingyen kajáért, meg mindenért. " Ez volt az a pillanat, amikor szólni sem tudtam. Álltam ott a lányokkal a gyűlölet áradat közepén, és csak néztem. Nem akartam válaszolni, mert szerintem erre nem lehet mit, és tovább sem akartam szítani a tüzet. Azért mentünk el a rendezvényre, hogy jól érezzük magunkat, és nem ezért. De azt sem szerettem volna, ha a lányok azt látják, hogy szememet lesütve arrébb kullogok. "Megtennék, hogy békén hagynak?" - kértem meg őket. 

Ekkor az egyik nő utánam nyúlt. "Mi van b@zd meg, nem tetszik az igazság?" - és ebben a pillanatban fogta magát, és leköpött. Ezeken a rendezvényeken nem szoktak biztonsági őrök lenni, mert miért is lennének. Megkértem a hölgyet engedje el a karom, a lehető leggyorsabban. Az emberek körülöttünk csak álltak, és hallgattak. Sokkal többen álltak körülöttünk azok, aki nem vettek részt ebben a beszélgetésben, de senkinek nem jutott eszébe segíteni, vagy felszólítani azt a pár embert, hogy fejezzék be, amit csinálnak, mert sem a hely, sem az idő nem alkalmas erre. 

Az volt az érzésem, hogy akár meg is késelhetnének a tömeg szeme láttára, akkor sem lenne senki, aki segítene. És talán ez jobban bántott, mint az, ahogyan az a három ember bánt velem. 

Nem is ismertek, nem tudták, ki vagyok, semmit nem tudtak az életemről és rólam, semmit nem tettem ellenük. Ők mégis gyűlöltek, mert négy gyerekkel kimentem egy családi rendezvényre. 

Honnan ez az agresszivitás, honnan ered ez a gyűlölet? És legfőképpen, miért is? Mi volt a bűnöm? És a lányok bűne? Csak elmentünk egy mindenki számára ingyenes rendezvényre. 

Igen! Egyedülálló édesanya vagyok, de nem gondolnám, hogy ezt szégyellnem kellene. Számít az, hogy miért alakult így az életem? Pusztán azért, amit feltételeztek rólam, már azért gyűlöltek, már azért bántottak. És az emberek csak álltak némán, csendben, és senki nem tett semmit. 

Aztán végre valaki kilépett a tömegből, és az ő szava hatására, a három gyűlölködő és kötekedő tovább állt. Én pedig álltam ott a lányokkal döbbenten, és nem tudtam nekik mit mondani. Annak az embernek hálával tartozom, amiért megtette ezt értünk. 

Egyedülálló édesanya vagyok, mint oly sokan ebben az országban, ebben a világban. Teljesen mindegy, kinek, miért alakult úgy az élete, hogy egyedül maradt a gyermekével, a gyermekeivel. Nem gondolnám, hogy pusztán ezért így kellett volna bánni velem. Még csak egy rossz szavunk sem volt, hogy okot adjunk a gyűlölködésre. Egyszerűen csak ott voltunk. 

Azért ez félelmetes nem? Vagy csak nekem? Azt mondják, a világ olyan, amilyenné tesszük. Álmodtam egy világot magamnak, és most kilépve ebből a világból, olyan dolgokat kell tapasztaljak, amelyekkel nagyon nem tudok mit kezdeni. 

És úgy gondolom egyedülálló édesanyaként is elmehetek egy családi rendezvényre! Mert mi, a lányom és én így vagyunk egy család!  

Szomorú, hogy meg kell ezen dolgokat tapasztaljuk, szomorú, hogy manapság teljesen mindegy milyen ember vagy, hogyan élsz, mit teszel, vagy mit nem teszel. Ha kell, ok nélkül is tudnak gyűlölni az emberek. Jó irány ez? Biztos vagyok benne, hogy nem. Mint ahogyan az sem, hogy a tömegből csak egy ember volt, aki a védelmünkre mert kelni. Csak egy ember! Remélem sok ilyen "CSAK EGY EMBER"  van ebben az országban. Ezúton is köszönöm neki. 

Érdekes tapasztalás volt ez nekem, nekünk. 

Így működi ez a világ? Szerintem változtatnunk kellene, mert ez így nagyon nem jó. 

Nem ismertek, nem ismerték a gyerekeket, nem ismerték a múltam, sem a jelenem, semmit nem tudtak rólam. Csak feltételeztek. Feltételezték, hogy négy gyermekét egyedül nevelő édesanya vagyok. És ez már kellő ok volt arra, hogy támadjanak, gyűlöljenek, és kis híján tetlegességbe forduljon a dolog. 

Talán kellene egy szeretetkampány most már. Remélem az is lenne olyan hatásos, mint a gyűlöletkampány. 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://leleksuttogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9713988922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.05.20. 22:44:14

Nem, sajnos a szeretet sosem lesz olyan hatásos kampányformában, mint a gyűlölet, de a szeretetnek nem is kell kampány. Úgy nem működik. A szeretetnek meg kell érnie, társulnia kell hozzá megértésnek, áldozatkészségnek és bizalomnak, szóval kampánnyal nem terjed.
Nem tudom, hol élsz, hová jársz, de nagyon sok "egy ember" van még. Sőt, vannak olyan helyek, ahol alig van másmilyen. Meg kell találni ezeket a helyeket. Sokan vannak olyan emberek, akik szintén nem hagyták el magukat az élet nehézségei ellenére, és szintén nem kedves velük a sors, de mindenek dacára próbálnak megállni a lábukon a világ bunkóibal szemben. Talán, ha többet ismernél közülük...

ami szabad 2018.05.21. 11:35:36

Kedves Kata! Elkerekedő szemekkel olvastam a történetedet, és azt kívántam, bár ne lenne igaz! Bár hazudnál, mindegy miért, és ez csak valami fantasy történet lenne idehaza! Aztán rájöttem, hogy bilibe lóg a kezem... Az identitás újra alkotása, mely lassan másfél évtizede szisztematikusan zajlik, VALÓBAN elérte célját, már ha ez volt a cél. A józan ész és a tisztesség, az egymás iránti szolidaritás helyét átvette az arrogáns, agresszív, gyűlölködő hordák által hablatyolt nyálat fröcsögő ( és köpködő) aljas, selejt. Egyre többen vannak, és olyanok is ki vannak téve a változás veszélyeinek, akikről soha nem hitted volna, hogy ilyen silánnyá torzulnak. Akármilyen hihetetlen, ezt tudatosan gyártja számunkra mint hatalomtechnikai eszköz, drága jó politikai "elitünk". Lesz ez még így sem, ha hagyjuk. Bár elolvasnák azok is az ilyen cikkeket, akik már elindultak ezen az úton, és magukra ismerve elszörnyednének és visszafordulnának! Nem tudom, hogyan reagáltam volna a helyedben, lett-e volna erőm nem elküldeni a halál tarka f---szára ezeket a taplókat, csak remélni tudom, hogy még képes maradtam az indulatokat kordában tartani, noha rám is hat ez a szar, éppen mert egyre rosszabbul viselem azt, amit kivált másokból... Éld az éltedet a lányoddal, de oszd meg a történetedet minél több emberrel, hátha a környezetedben néhányan felébrednek a gyűlölködésből felismerve, mennyi vétlen áldozata van!

Véleményem Szerint 2018.05.21. 11:39:54

Most nem azért de, a gyereksk muatt igenis ki kellett volna álnod magadért....

kiscsilla 2018.05.21. 11:40:02

10 emberből 8 buta, primitív, uszítható. A maradék kettő(k) pedig nem tudom, hol élnek. Én sem nagyon találkozom velük :(

nyúúúlacska 2018.05.21. 11:40:05

Lehet, hogy azoknak, akik folyamatosan dolgoznak a gyerekkel otthon lebzselők helyett és még támogatják is a kölyköket a befizetett adójukkal, tele van a töke az ő pénzén élősködökkel. Aki gyereket vállalt, az ne állami segítségre számítva szüljön, hanem tartsa el a kölykét önerőből, hamár megcsinálta. Én nagyon megértem például az egyedülállókat, vagy a gyerekteleneket, hogy nem akarnak sem anyagilag, sem máshogy a szaporodókkal szemben hátrányban lenni.

közép dunántúli régió 2018.05.21. 11:40:12

A szurikátás bejegyzésed nem segít abban, hogy együtt érezzen veled az ember.

elfmage 2018.05.21. 11:40:22

Hagyta a cikkíró, hogy belelovalják magukat a gyűlölködők.

Hallgatás helyet szépen válaszolgatni kellett volna, békésen, pozitívan.

Nem elég hogyha igazad van azt érdemes meg is védeni. Nem kell ehhez ordítani vagy ütni, de valamit kell tenni, mert a hallgatás az nem az.

Sir Galahad 2018.05.21. 11:40:24

Elment a szerző egy rendezvényre, ahol volt egy bunkó, a többiek meg nem akartak/mertek konfrontálódni. Ez azért sajnos elég hétköznapi dolog, bárkivel előfordul. Ebből semmilyen messze menő következtetést levonni.

De miért! 2018.05.21. 11:40:37

Nem fogjátok megjeleníteni tudom hisz cenzura megy ezzerrel és a valóság tagadása amivel szembe kellene néznetek de ehez nincs gerincetek!

De miért! 2018.05.21. 11:40:49

Tipikus probléma tagadás és mentegetőzés magas iskolája mikor azt mondod te nem tehetsz a helyzetről amiben most vagy! Részben igaza van akik ezt a fejedhez vágták csak a kivitelezés volt problémás! Az hogy nem te vagy az egyetlen az országban és a világban egyedül álló anya az szépen mutatja a ti nagy fokú emancipációtok fokozatát miszerint mindent meg tudtok csinálni nektek nem kell férfi sem (tapasztaltad, még is mástól vártad a segítséget!) Meg lehet magyarázni mindent hogy miért alakult így de az alap problémát sosem tárjátok fel mert kiderül hogy bizony saját magatok alatt vágtátok a fát (a haláleset az mástészta azt ne keverjük ide) ! A feminizmus elhitette veletek hogy nem kell nektek semmi hisz ti erős nők vagytok aki egyedül is tud magáról és gyerekéről gondoskodni! Szép jövő elé nézünk szingli anyukák korát éljük! Göörllll powwwer hajrá! :)

Wory77 2018.05.21. 11:41:21

Valoban megbocsathatatlan az a primitivseg, ami a magyar rogvalosagban tombol. (Igen, ekezet nelkul irok kulfodrol...nem veletlen, haza akartam mondjuk menni, de megakadalyoztak 'kedves emberek vezeto pozicioban').
En szemely szerint nem hiszek a passziv ellenallasban - 'kerlelte a bunko agresszort' stb. Hatarozottan fel kell lepni! Megfogta a kezemet?! Micsoda! Ugy leraztam volna, csak ugy zorognek a fogai!
Ismeros mondjuk, a helyzet abszurditasa sokkolo, az ember abban a pillanatban nem is tudja, hogy kellene reagalni...
Viszont, azt is hozza kell tennem: singli anya + lanya nem egyenlo a csaladdal! Az csonka csalad! Az egy dolog, hogy miert alakult igy, de a teny az teny! Tudom hogy 'empowered woman copyright' = tokeletes no + jobb ferfiszerepet tud mutatni a gyerekenek, mintha ott lenne az apa, de ez sulyos tevedes!
Ezt az igazsagot elkendozi a media, tarsadalom, de a biologia/pszichologia azert mukodik, es ezert vannak sulyos gondok a pozitiv masculine pelda nelkul felnovo gyermekek nagy reszenel!
Visszaterve a cikkhez: erre nehez biztatot mondani, gyuloletorszagban igy megy, nehez normalis helyeket talalni....

Süsüke 2018.05.21. 11:41:29

Nem hiszek a szemlesutes es a hallgatas hatalmaban. Abban, hogy jot tett a posztolo lelkenek, hogy nem vedte meg magat es a vele levo gyerekeket. Nem agresszivan, nem vulgarisan, hanem az igazahoz ragaszkodva. Ki kell allni a gyulolkodok ellen, es nem azt szamolgatni, hogy hanyan hallgattak meg. Utana lehet posztolgatni.

garfield11 2018.05.21. 11:41:37

Hát nem tudom nagyon szomorú ha tényleg így volt....akkor sajnálom. De én érzek benne egy két ellentmondást. Honnan tudták, hogy egyedülálló vagy?és nem vettek feleségül....kicsit túlzó az írás még ha ért is valami hasonló ezt azért nem nagyon hiszem, hogy ilyet mondtak.

Konyvtaroslany 2018.05.21. 20:44:47

Gondolom az lehet a megoldás, hogy egyedülálló anyaként nem felelsz meg a párt hivatalos családmodelljének.

anyadmajma 2018.05.21. 20:45:35

Amúgy üdv az ÚJ Magyarországon..
Újnak új, csak sokkal szarabb, mint a régi volt.
Megmondták a parlamentben: Nő vagy: húzzá vissza a konyhába, és csak akkor gyere ki, ha ellened kell.
Sajnos ezek ilyenek.

szepipiktor 2018.05.21. 20:45:43

Hasznos téma, kár hogy cenzúrázol, így lezüllessz az aljas kirekesztők, becsmérlők szintjére.
Nem vagy demokrata, ha korlátozod mások véleményét...

anyadmajma 2018.05.21. 20:45:54

@F.M.J.: Érdekes. én azt olvastam a bibliában, hogy a keresztény ember a szeretettel kampányol.
Lehet, hogy a szentegyházban más bibliából tanítanak. Netán az ördögéből, hisz abban van a gyűlölet erénynek feltüntetve.....

Almandin 2018.05.21. 20:48:08

@De miért!: Ha elolvastad volna alaposabban a bejegyzést, abból kiderül, hogy nem egyedül vállalta a gyereket. Másrészt meg kinek mi köze ahhoz, hogy ki hány gyerekkel megy oda, az apa épp dolgozhat is. Felháborító a történetben a beszólogatás egy vadidegennek, de a stílus is. A mai átlag magyar nem tud trágár szavak nélkül fogalmazni. A beszédstílus a béka feneke alatt van.
Másrészt valaki akár özvegyen is maradhat több gyerekkel, tehát még nagyon buta is az, aki a látványból azonnal messzemenő következtetéseket von le.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.21. 20:48:23

@Sir Galahad: " Ez azért sajnos elég hétköznapi dolog, bárkivel előfordul. Ebből semmilyen messze menő következtetést levonni."

Sok kicsi sokra megy, sok ilyen esetből alakult a köz jelenlegi és jövőbeli állapota. Talán egy esetben is kell szólni, hogy álljon meg a gyászmenet, kinek mi köze van ahhoz, hogy ki mennyi gyerket nevel egyedül , vagy két férj segítségével?

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.21. 20:48:34

@Wory77:

Hát neked elgurult a gyógyszered. Mert mi van amikor meghal az egyik szülő? No akkor ki is szingli? Sajnos egyre több fiatal múlik el idő előtt, és sok gyerek marad félvára kiskorában. Szerinted szingli az az apuka, akit a 30 körüli felesége méhnyakrákban elhunyva, itt hagyott egyedül a 7 éves gyerekével? Talán máskor kapd be azt a gyógyszet, ne hagyd gurulni!

M-G Zsófia 2018.05.21. 20:49:15

Honnan tudták vajon hogy egyedülálló anya vagy? Miért nem álltál ki a gyerekekért legalább? Egyedülálló anyaként a címre figyeltem fel, nagyon nem bírom az ilyeneket. 21 évesen lettem egyedülálló anya, férj, vőlegény nélkül. A havi bevételem a csp. és a gyes volt. Évekkel később férjhez mentem egy fantasztikus pasihoz, de nem lett közös gyerek. Sosem éreztük magunkat anyagilag biztonságban, pedig lakás és munka plusz mellékállás megvolt. Elvált
és egyedülálló anyaként, egy 17 éves gyerekkel az életemben nem értem a nőket, hogy hogy a fenébe lehetnek ennyire naívak, hogy 4 gyereket szüljenek valakinek vagy valakiknek? Nem ismerem a történetet, csak azt, hogy itt nem volt házasság, de ez valahogy még szánalmasabbá teszi a sztorit. Miért kell rögtön gyereket szülni? Pl. 3.gyerek már nem lett volna egyedül, amiért a párok zömében 2 gyereket vállalnak.

kispotzak 2018.05.21. 20:49:50

Bocs, de nekem ez annyira hihetetlen... Nem az, h vannak bunkó és/vagy ostoba emberek... Hanem a szitu leírása. Állsz valahol, egy rendezvényen, és NULLA előzmény után feléd fordul vki, és ezeket mondja? Úgy, h nem is szóltál hozzá? Aztán nem szólsz semmit(?!), mire még ketten odaallnak és előadják ezt a hülyeséget, te meg még mindig nem mondasz semmit ill csak egy fél mondatot, és a kamasz lányok sem??!, ez konkrétan elképzelhetetlen számomra. Hogy öt csaj között nem volt egy aki visszaszoljon, kikerje magának....?
No meg a bunkó emberek is általában vmi előzmény után bunkoskodnak... Pl negelozod a sorban, úgy érzi h eletolakodtal a négy gyerekeddel, vmilyen előnyben reszesultel a gyerekekre hivatkozva stb.
A tippem az h igénybe vettél vmi nagycsalados kedvezményt, ez bacta a csőrét a többieknek - és ez már megmagyarazza h miért nem vagtatok oda, h csak az egyik lány a gyereked.
Ez NEM menti a 3 ember bunkosagat és a többiek néma cinkossagat - de ha így volt, korrektebb ha így írod le, nem leszel ettől kevesebb, és a 3 bunkót sem menti fel.
Bocs, ha tévedek.

Cpeti654321 2018.05.21. 20:49:56

Ez most komolyan megtörtént?

csakférfi 2018.05.21. 20:50:42

@Sir Galahad: -nak igaza van. Ez nem a "közvélemény".Volt néhány bunkó aki ezt megengedhette magának,mert nem érte retorzió.
Magam is elvált vagyok aki utána elvált nőt vett el idegen gyerekekkel.
A feleségem hívő,én nem.
Olykor elkísértem a templomba.
Egyszer az általa nagyra tartott pap olyan kijelentést tett hogy "mit adhat egy elvált ,egyedfül álló nő a gyerekének erkölcsi útmutatásként?"
Azóta nem járunk a templomba.
A pap 3 gyerekes családapa feleséggel ...református.
Ettől még nem gyűlölöm a papokat,meg őt sem.

hogy értse a cikkíró honnan ez a gyűlölet.

"A társadalomban megfigyelhető nemi szerepekre irányuló, a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgyát képezi a genderelmélet, más néven a társadalmi nem elmélete, mely a tanult (nem biológiai) nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet, valamint a szociológia tárgykörébe tartozó olyan tudományterület, mely mindazon társadalmi tényezővel foglalkozik, amelyekben a nők és a férfiak közötti társadalmi különbségek megmutatkoznak, kifejeződnek"
...
..
Simone de Beauvoir (születései neve: Simone Lucie-Ernestine-Marie-Bertrand de Beauvoir) (Párizs, 1908. január 9. – Párizs, 1986. április 14.) francia írónő, filozófus. A 20. század második felének egyik népszerű, meghatározó feminista, egzisztencialista gondolkodója. Nagy hatással volt a második világháború után megerősödött fogyasztói, jóléti társadalomban felnövő ifjúságára

(a gender elv kiagyalója)
...
..
Bírálói őt teszik felelőssé azért, hogy a feminizmus a második hullámában kifejezetten férfiellenes, anyaság és családellenes irányt vett. Fekete Gyula szociográfus és író több fejezetet szentel egyik szociográfiájában[10] Simone de Beauvoir gondolatiságának elemzésére. Simone de Beauvoir szavait a hagyományos értékrendet képviselő emberek felháborodással fogadják.

Gondolatai a női nemi szerep totális leértékeléseként és elutasításaként értelmezhetőek: „A kamasz lány azért iszonyodik a havivérzéstől, mert jóvátehetetlenül besorolja az alacsonyabb rendű, csonka emberi lények kategóriájába.”[10] A nő „balsorsa az, hogy biológiailag az élet reprodukciójára rendeltetett.”[10]

Kritikusai szerint a családellenességet leplezetlenül jeleníti meg: „A házasság „visszataszító konvenció”[10] „Míg le nem romboljuk a családot a család mítoszával együtt, a nők elnyomatása fennmarad.”[10] „A házasság megkétszerezi a családi kötelezettségeket s minden egyéb társadalmi gyötrelmet is.”[10] „El kellene tiltani, hogy a nőnek egyedüli hivatása, szakmája lehessen a házasság.”[10]

Anyaságellenessége a bírálók szerint kifejezett és vitathatatlan: „Az úgynevezett ,anyai ösztön' nem létezik, legalábbis ami az emberi fajt illeti...”[10] „Egyetlen nőt sem szabad felhatalmazni arra, hogy otthon maradjon gyermeket nevelni... Azért nem szabad ilyen választás elé állítani a nőket, mert ha van ilyen alternatíva, túl sok nő fogja választani...”[10] A magzat „véletlen burjánzás az anyaméhben, léte nem igazolt.

Wiki idézet.
Ha ezt egy nagymamakorú vidéki munkásnő elolvassa......

ami szabad 2018.05.21. 20:50:51

@Sir Galahad: Sajnos, nem egy bunkó volt, oltogatták egymást, így nő a bunkó tömeggé...

Mikkamak 2018.05.21. 20:51:11

@Wory77: Tessék visszamenni és elolvasni még egyszer. Nem "szingli" anya, hanem elvált anya. Az az egy szem gyermek, amelyik az övé, házasságba érkezett, mégpedig kívánt gyermekként, nem véletlenül, annó. Utána a házasság tönkrement, mint a magyar házasságok nagy része. Ennyi.

Ja, és biztos vagyok benne, hogy ez az elvált anyuka el tudja tartani azt az EGY gyereket, amelyik az övé.

De azért jellemző, hogy miközben Orbán szerződést kötne a magyar nőkkel, hogy több gyerek szülessen, a már meglevő gyerekekre és szüleikre így köpködnek egyesek, csak azért, mert valamit feltételezni vélnek róluk, ami ráadásul, mint kiderült, nem is igaz.

Tiszta Amerika: abortusz = gyilkosság, amit tűzzel- vassal akadályozzunk meg, de a gyerekét esetleg egyedül nevelő anya az a büdös k welfare queen, aki elvárja, hogy mások tartsák el.

zsu80 2018.05.21. 20:51:40

@garfield11: egy oltari nagy kamu. Blogiro egy beteg ember aki ekkora ökörséggel akarja felhívni magára a figyelmet, miután a masik cikkével kudarcot vallott és most sajnaltatja magát. Menj pszicologushoz cikkíró, súlyos gondjaid vannak. Vagy írj egy hollywoodi forgatókönyvet.

VT Man 2018.05.21. 20:52:00

@garfield11:
"kicsit túlzó az írás még ha ért is valami hasonló ezt azért nem nagyon hiszem, hogy ilyet mondtak."

Lehet, hogy igy tobb kattintast es kommentet produkal, mintha csak a tiszta valosag lett volna leirva.
Esetleg tobb egyutterzo kommentet is.

stim 2018.05.21. 20:52:30

egyébként felszólító módban gyűlöletről írni kimeríti jogilag a gyűlöletkeltés fogalmát. Csak úgy mondom.

Gondolkoztam rajta, hogy kitöltöm az index-nek a kérdőívét, hogy mi a véleményem róluk.
Amikor ilyen cikket olvasok akkor megerősödök a meggyőződésemben, hogy egy könycseppet sem ejtenék ha megszűnne. Az értelmesebbje, tehetségesebbje találna munkát sok más portálon.

BéLóg 2018.05.21. 20:53:30

Sajnálom hogy nem voltam ott. A szívem vérzik érted. Ott akkor néhány foggal kevesebbel távozott volna az a három NŐ.
A szívem vérzik érted, de örülök hogy leírtad és nagyon örülök hogy az emberi megaláztatásodat emberi keretbe helyezted.
Én nagyon érzékeny vagyok ilyesmikre és nem egyszer ugrottam föl ismeretlent megvédeni. Vitatkoztam mentőssel hogy "de látom hogy az ember a földön NEM részeg" (felelőtlen CUKORBETEG volt), ocsmányul ordítozó embert hallgattattam el a metrón (képzeld, ahogy rákiabáltam, EGYBŐL lett vagy négy segítőm Igen! Igen! támogatással) és támogattam föl magát össze.....ró részeget is.
Mi még nem találkoztunk, én gondolok rád egyet. Bár csak négy gyereked lenne! Micsoda EMBEREKET tudnál belőlük nevelni! A szívem ismeretlenül is a tiéd!

zizi77 2018.05.21. 20:53:41

Az csak nekem tűnik amúgy furcsának, hogy ha 4, kb egyidős/gondolom barinők/ lánnyal jelenik meg az ember, miért gondolják kapásból, hogy mind az ő gyereke?

Angorsky 2018.05.21. 20:53:50

@nyúúúlacska: te pont abba a 8 beteg emberbe tartozol,barom állat!
Vagy egy tizenéves takony vagy,vagy tényleg beteg...

qwertzu 2018.05.21. 20:54:51

@nyúúúlacska: Jogos, durván nő az ország népessége a sok pénz miatt szülő felelőtlen nő miatt. Ja, nem.

N48 2018.05.21. 20:54:59

@kiscsilla:
AZ egyik vagy te, a másik meg természetesen én :D

Treff Bubi 2018.05.21. 20:55:16

Ez nekem nem kerek így. Szerintem egy gyerekrendezvényen nincs az az ember, aki a többiek családi állapotát vizslatj és nekiáll kioktatni. Ott mindenki a programokkal foglalkozik, vagy azzal, hogy ne veszítse el a tömegben a saját porontyait. Vagy kitalált a sztori, vagy történtek olyan dolgok / voltak olyan tényezők, amiket a posztoló kihagyott az írásból.

similar 2018.05.21. 20:55:33

@De miért!: @Wory77: Ti rendszeres olvasók vagytok, vagy honnan lehet tudni, hogy a szerző azért egyedülálló anya, mert szinglipowah? Ja, és persze ha tönkrement a házassága, az kizárólag az ő hibája, ez csak természetes.

"singli anya + lanya nem egyenlo a csaladdal! Az csonka csalad!"
Azért egy nyamvadt családi napon tán szabad részt venniük, nem?

Visceroid 2018.05.21. 20:55:41

Aki ma Magyarországra gyereket csinál az vagy nagyon gazdag vagy nagyon bátor.

hillman. 2018.05.21. 20:56:00

Ami történt ocsmány, bár biztos volt valami nem emlitett elözménye.
Másrészt nem álltál ki a gyerekekért és nem védted meg öket. Ennél a futás is jobb, mert az bevált stratégia. Legalább is " a bénultan várni a lincselést"-nél jobb.

Harmadrészt: akit egyedülállo mindentudo anyuka nevelt attol se megértést, se könyörületet ne várj.
Ök okkal vetnek meg. Mint ilyen én is büntetném államilag az egyedülállo anyaságot.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2018.05.21. 20:56:12

"Néha az emberek furcsán néznek ránk, amikor megjelenünk négy lánnyal, de komolyabb incidens eddig még nem ért minket."

Itt a lényeg. Ha van olyan csoport, ahol az ilyen incidensek nem történnek meg, akkor ezen emberek társaságát kell keresni. Gond csak akkor van, ha nem találsz ilyet, akkor viszont keresni kell.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2018.05.21. 20:56:28

@Sir Galahad: " ... bárkivel előfordul. Ebből semmilyen messze menő következtetést levonni. "

Ha bárkivel előfordulhat, akkor pont akkor lehet messzemenő következtetést levonni :).

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.22. 10:56:23

@csakférfi: "Ha ezt egy nagymamakorú vidéki munkásnő elolvassa......"

Nem olvassa, sőt mást sem olvas, csak amit a tv-ben, meg neten lát, hall. Ott is csak azt szereti, amikor a szerető visszatér a megcsalt kedveshez, a hűtleséget megbüntetik, a csalókat lebuktatják. Nagymama korú munkásnők elfáradtak, és nem filozofálgatnak. Még azok sem, akik fiatal korukban ezt megtették. A mai fiatalok meg nem élték át azt a családi elnyomást, amiből a nagymama korú nők kinőttek, csak hallomásból vannak ismereteik. Tíz éve még attól zenget a kormányzó párt, hogy nem kell annyi támogatást adni a családoknak, ne a családi pótlékért szüljenek a nők. Ezt hallották azok, akik most a posztbéi módon viselkednek a sokgerekes nőkkel szemben. Most meg azt hallják, hogy agyba-főbe támogatják a nőket, sőt még nemzeti konzutálnak is velük, milyen "díjazás" ellenében szülnének több gyereket. Megváltozott a világ, ha nem vetted volna észre.

A szomorú, hogy a kádárizmusban is irigykedett a társadalom egyik része a gyermekgonodozási szabadságot igénybe vevőkre, meg most is irigykedik. Mert az igaság az, akkor sem engedhette meg minden nő családja, hogy az anya teljesen kihasználja a lehetőségét. Most meg sok anyának azért nincs lehetősége igénybe venni, mert lakókörnyezetében nem tud munkahelyet szerezni.

Mellesleg mi a javaslatod arról, hog a gyereket nevelő és munkahellyel nem rendelező nők nyugdíjas korukban miből éljenek, ha a gyereknevelés miatt nem mennek dolgozni? Mindenki nem tud milliókat bespájzolni öreg korára. sőt a fiatalok sem képesek saját családjuk mellett a szüleik megfelelő szintű ellátását finanszírozni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.05.22. 10:56:53

Hát ha ez igaz...
Egyébként engem is mindig vadidegenek találnak meg minden ok nélkül pedig egy büdös rossz szavam nincs senkihez (na jó itt a blogokon:)) ) és igyekszem normálisan közlekedni.
Ilyenkor sajnálom hogy nem vagyok 20 kilóval nehezebb és csúnya kopasz.
Sajnos ebben az országban 2 normális emberre jut öt tahó nyolc kretén hat istenbarma meg három seggfej.Ezért tudom nagyon becsülni a normális rendes embereket.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2018.05.22. 10:57:15

@stim: a blogokat magánszemélyek írják, nem az index szerkesztősége

Andy73 2018.05.22. 10:57:30

@Visceroid: A gyermekvállaláshoz mindig is bátorság kellett, bíznod kell magadban és a társadban, hogy fel tudjátok nevelni. Ez nem elsőrban pénzkérdés, sőt, a szegényebbek több gyermeket vállalnak Magyarországon is és az egész világon. Magyaország pedig a világ gazdagabb feléhez tartozik, még akkor is, ha nem a leggazdagabb ország. Afikában és Ázsiában sokkal szegényebb országok vannak, sokkal több gyerekkel, és éppen felénk, a gazdag, de gyermekeket nem vállaló Európa felé tartanak. És a gazdagabb Nyugaton sem születik elég gyerek, csak a bevándorlók tötik be a demográfiai vákumot.

csodalámpa 2018.05.22. 10:58:15

Nem voltam ott, ezért nem írom le, hogy kamu, de totál életszerűtlen. Kb. mint ez a sztori: nyugatifeny.hu/2017/03/27/muszlim-migransnak-neztek-a-fejkendos-magyar-lanyt-a-vonaton
Egy családi napon minden pulya mellett apa-anya kézen fogva dekkol, hogy mindenki lássa messziről, hogy ők nem csonka család? Házasságban élő anyukák mindig csak apával mennek el a családi napra, játszóra, bárhova, nehogy egyedülálló anyának nézzék őket?

SD9 2018.05.22. 10:58:42

@De miért!:
Te kis faszszopó, csak hogy ne legyél olyan végtelenül hülye, mondok pár példát, hogy nem csak haláleset miatt lehet valaki egyedülálló anya.
Az én édesanyám rendes, kedves, okos nő, de az apámról kiderült, hogy egy féreg, aki nem bírt a farkával, és össze-vissza csalta anyámat. Sok ilyen pasi van. Meg olyanok is, akikről kiderül, hogy mégsem családcentrikusak, vagy alkoholproblémáik vannak és megoldani sem akarják, stb.
Mit tesz ilyenkor a nő? Hát elválik. Mert nem lesz egy ilyen hulladék pasinak a csicskája. Ennyi.
Nem minden esetben az van, amit te gondolsz, hogy a nő független akar lenni, stb.
Nagyon nem. Éppen a nők azok, akik jobban vágynak egy (teljes) családra, mint a férfiak...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.22. 10:58:58

Ideje megtanulni kiállni magadért. Tele van suttyoval a.vilag.nem.lehet mindig lehajtott fejjel elsomfordlani.

Maxim Tsigalko 2018.05.22. 10:59:00

Gondolom, te voltál az egyetlen egyedülálló anya a rendezvényen, és csak téged kezdtek el minden előzmény nélkül random emberek anyázni meg köpködni.

DAnna 2018.05.22. 10:59:10

@Sir Galahad: Egy normális társadalomban ez a bunkó lenne megvetés tárgya, és őt taszítaná ki magából a tömeg. Nálunk nem így van. Egy normális társadalomban egy bunkó sem merne ilyesmit mondani nyíltan, több ember füle hallatára. Itt meg ráadásul nem is egyről volt szó.

kapuka 2018.05.22. 10:59:35

Nem történt más, csak hogy ugyanúgy, ahogyan te, a "Neveljük már meg a kölkeinket" c. írásodban pálcát törtél ismeretlenül, vagy a körülményeknek csak egyik oldaláról ismert részletei alapján egy gyerek, és úgy általában a gyerekek felett.
Ugyanúgy nem ismertek téged, a körülményeidet, csak láttak valamit, és az alapján döntöttek rólad.

Mindazonáltal sajnálom, ami történt.

Adam Feldmann 2018.05.22. 10:59:46

Szerintem nők nem így szurkálódnak mas nőkkel. Az alpári kocsmastílus és odamondogatás helyett más, fájdalmasabb eszközeik vannak. A jelenség , amiről szó van, az igaz, de szerintem a poszt az fake.

HellsAngel 2018.05.22. 11:00:05

+1 komment arra, hogy ilyenek a fidesz szavazok. (Mas is irta, de nem art ismetelni.)

Ebben a szituacioban egyebkent nincs jo lepes. Ha valaki minosithetetlen hangnemben szolit meg, es te erre szepen valaszolsz, azzal legitimizalod a stilusat. Azzal azt mondod, hogy "igen, engem igy is meg lehet szolitani". Ez lehet tulelesi technika egy gazos helyzetben, de attol meg rossz lepes. A legjobb, ami ilyenkor tortenhet, hogy a kornyeken allo legnagyobb ember szepen elolep, es osszecsomagolja a problemazokat, sulyosabb esetben hatosagi segitseggel. Amennyiben a kozossegben mas a norma, es a korulottunk allo emberek nem igy cselekednek, akkor sajnos tenyleg a (minnel tavolabbi videkekre) valo tavozas (migralas?) a helyes lepes.

Az, hogy allj ki magadert, veszekedj, vedd elo a kesed te is, stb. ezek mind masod es harmadrangu megoldasok. A problema veluk, hogy atformaljak a szemelyisegedet, paranoidda tesznek, igy konnyen a nundzsakuval es szamurajkarddal maszkalo hulyegyerekek nepes taboraban talalod magad. Raadasul agresszioban es sotetsegben sosem fogsz tudni versenyezni a parasztokkal. Ebben a jatekban mindig ok nyernek, viszont az erolkodesrol arcodra lesz irva, hogy valami nem oke veled. Annal jobban meg fognak talalni.

Es nem, 2018-ban ilyesmit atelni nem normalis. A "buborek" amit a szerzo emlit, az a "jogallam", ennek kereteibol kilepni a dzsungel "valosagaba" nem egy ertelmes gyakorlat egy civilizalt embernek.

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2018.05.22. 11:00:16

@hillman.: még sohasem hallott Ön olyanról, hogy a 40 éves apa elhúnyt rákban vagy közúti balesetben vagy egyszerűen horgászás közben agyoncsapta a villám és ott maradt egy 30-40 közötti anyuka a pici gyermekével, akit egyedül, becsülettel felnevelt, segélyek és kedvezmények nélkül a saját erejéből? Mert nekem véletlenül pont ilyen szomszédom van.

Jakab.gipsz 2018.05.22. 11:00:25

"Tégy a gyűlölet beszéd ellen", politikailag korrekt: süket duma.

zokogjatok 2018.05.22. 11:00:31

@Pan Modry: Lol fogalmad sincs kik voltak de már fideszezel :DD

Wory77 2018.05.22. 11:00:52

@similar: Nem vagyok rendszeres olvaso, de szerencsere szovegertesi problemam sincs. Azt irtam, barmilyen okbol neveli egyedul a lanyat (tehat lehet 'girlpowa', elvalt, ozvegy, whatever), az nem valtoztat a tenyen. Sebaj leirom megegyszer (nem lehet elegszer lathatolag):
CSALAD= APA (ferfi),ANYA (no), GYERMEK(EK)
CSONKA CSALAD= a gyermek(ek)et egyedul nevelo szolu (akar no, akar ferfi).
Sajnos jobban nem tudom elmagyarazni.
Csaladi rendezvenyre meg barki elmehet, aki nem balhezik. Ilyen egyszeru.

gombakomba 2018.05.22. 11:01:09

Nem kerek ez az egesz. Honnan tudhattak, h egyedulallo vagy? Miert felteteleztek volna, h mind a negy gyerek a tied? Godolom csak a sajatod hiv anyanak.

Wory77 2018.05.22. 11:01:12

@látjátok feleim szümtükkel: Nocsak, milyen gyogyszert keresel?
szingli (főnév):
1. egyedülálló; párkapcsolat nélküli személy
Tehat egyedulallo? Az. Van parkapcsolata? Nincs. Akkor miert is nem szingli? Ha meghalt a tarsa, akkor is szingli, vagy ozvegy. Ha elvaltak, akkor is szingli, vagy elvalt. Most komolyan ezen kell lovagolni? Hihetetlen.
Tehat szerinted, ha egy szulo EGYEDUL neveli a gyermeket (barmilyen okbol), az teljes csalad? Tenyleg?

gombakomba 2018.05.22. 11:01:17

@hillman.: Es az egyedulallo apasagot?

hotredchili 2018.05.22. 11:02:21

@hillman.: Azt hogy lehet megoldani, hogy ne legyenek egyedülálló anyák? Betiltják a válást? Megtiltják a férjeknek, hogy lelépjenek a nőjükkel? Mert én pl. eléggé rossz néven venném, ha még meg is büntetnének, amiért apuka lepattant öt poronty után, aztán én neveltem föl őket egyedül.

similar 2018.05.22. 13:08:11

@Wory77: És miért érezted fontosnak, hogy a poszter orra alá dörgöld? Ez a legfontosabb tudnivaló egy családi rendezvény kapcsán? Ti csak csonka család vagytok, úgyhogy pofa súlyba?
Amúgy nem elmagyaráznod kell, hanem meggyőznöd arról, hogy a te családdefiníciód a helyes.

similar 2018.05.22. 13:08:21

@hillman.: "Mint ilyen én is büntetném államilag az egyedülállo anyaságot."
És ezt így hogy?
Betiltod a válást? Mindegy, kinek a hibájából történt? Vagy kimegy majd a hatóság, és ha megállapítja a nő felelősségét (túlemancipált, szarul főz etc.), akkor munkatáborba küldik, vagy mi a tököm?

sony 2018.05.22. 13:08:37

Szerintem azt is ird le, mit mondott az, aki vegul segitett neked. Sokan azert nem szolnak kozbe, mert nem tudjak, mit mondjanak.

Egyebkent az a 3 beszologato honnan tudta, hogy egyedulallo anyuka vagy? Honnan tudta, hogy nem csak otthon maradt a ferjed, vagy uditoert ment a bufebe?

Es legkozelebb legyszives allj ki magadert! Ezzel magadnak, es a gyerekednek is tartozol, es jo peldat mutatsz a jovore nezve. Ahogy en latom, az anyasag egyik feladata, hogy elobb-utobb megtanulj kiallni magadert. Ezt a lecket en is egy 'kedves' anyukanak koszonhetoen tanultam meg...

Guest1654543 2018.05.22. 13:08:55

"Csak egy lányom van, de mi köze hozzá." - ez elbizonytalaniítja, leesik az erkölcsi magaslatról ahová képzeli magát, ezután lehet ellentámadásba menni és leordítani a fejét.
Váratlan támadások mindig előfordulhatnak, de ezekbe minding bele kell állni. A "dobd vissza kenyérrel" tanács hülyeség. A támadások oka néha csak félreértés, néha rosszindulat, a legtöbb ilyet békésen is lehet tisztázni. A blog írója úgy tűnik a legrosszabb, hülye-gonosz típussal találkozott, aki már nem is képes belátni hogy rosszat tesz. Korlátozott értelmi képességeik miatt beszélni nem lehet velük, de ha emelt hangon elküldöd a búsba, az kis ösztönagyában nyomot hagy, és legközelebb hasonló helyzetben kussolni fog - ami a közösség szempontából mindenképpen hasznos.

csakférfi 2018.05.22. 17:30:49

@sony:

"Ahogy en latom, az anyasag egyik feladata, hogy elobb-utobb megtanulj kiallni magadert."
Ezt írtad.
Az anyaság és apaság az amikor a saját jólétedet és kényelmedet feladod egy saját gyermekért....kvázi áldozatot hozol.
Cserébe azért a boldogságért amit a gyerekeiddel társaddal tölthetsz,mint család.
Tehát NEM a feladata egy anyának sem apának kiállni önmagáért.....arra ott van a kamaszkor.
:)

sakkosfx 2018.05.22. 17:31:59

Ez csak egy kitalált történet szerintem! Nincs az a halvérű nő Aki szó nélkül tűrne hasonló szemétségeket! Ha csak nem hülye!

notC 2018.05.22. 17:32:34

@kispotzak: @Treff Bubi: Csatlakozom a hitetlenkedők csapatához. Ez az írás sok körülményt rejt el. Miközben olvastam a cikket fogalmazódott benne a kérdés, hogy vajon mi a szerző célja ezzel, hogy vajon hol járhatott, ahol a a "mű" megírására inspirálódhatott, hogy vajon mi történt ténylegesen, és még egy esélyt is adtam annak, hogy igaz legyen, de aztán elhessegettem. Ez nem az az ország, nem azok az emberek, így nem reagál senki sehol. Én azt látom, hogy sok esetben még a nyilvánvaló esetet is szó nélkül hagyják "birkaként" tűrve az igazságtalanságot (pl. ételosztásra, ajándékcsomagra mercivel érkező "rászorulót" sem dobják ki, jobb a békesség alapon)
Persze aztán láttam pár kommentet és megingott ebbéli hitem, de továbbra is azt gondolom, hogy tetszőleges családi rendezvényen részt vehet tetszőleges összetételű család, valaminek, valami vérlázítónak történnie kell, hogy ilyen nyílt agresszióval (leköpte, lökdöste??!!??) forduljanak valaki felé.
Ez így nem kerek. És hogy ne essünk az "áldozathibáztatás" hibájába, jó lenne tisztán látni. Mi történt valójában?

csakférfi 2018.05.22. 17:33:00

@látjátok feleim szümtükkel:
Anyósom apósomat ápolja immár 8. Éve ,mivel strókja miatt ,fél oldala béna.
Nemrégiben ünnepelték az 50.házassági évfordulójukat.
Lassan nyolcvan lesz mindkettő.
Ahol tudunk segítünk nekik a feleségemmel.
Nevezhetnéd tehernek.
Nem az.....ugyanis tisztelem bennük azt hogy mindenek felett szeretik.....szerették egymást.
Eddig érthető?

Anyósom szemében a "gender"...a transzvesztita....a homokos.....gyűlölhető.
Miért? Mert alapvetően undorunk van attól ami a normálistól eltért.
Hidd el tájékozott a napi politikában. Meg szokta vitatni a dolgokat ....velünk.....az unokáival.
Mégsem vetemedne olyanra mint a posztban leírt támadó taplo.
A "parasztok" vidéken tájékozottabbak mint feltételezed.
:)

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.22. 21:54:23

Nogyon kényelmelenül érzem maga, mert az én gyerekem már a saját seggén szarik ( ja a saját lábán áll ), és így mi szülök magunk magardtunk. Most mi csonka család vagyunk? A gyerekem is , mert nekik még nincs ? Brühühü.

Nem érzi senki, hogy a csonka család minősítés egy sértő kijelentés? A család nem csak anya, apa és gyerekek , hanem attól sokkal tágabb fogalom, több rokoni szint összessége. Vagy csak én álmodom ezt?

csakférfi 2018.05.23. 08:07:25

@látjátok feleim szümtükkel:
Én is vidéken élek.
:)
Mégis ellenkezik a véleményünk.
A poszt írója nem írta hogy városi-e vagy vidéki ,az a bunkó aki őt zaklatta.
Nem bűn elvált nőnek lenni. Csak "szar".
Én is éltem albérletben egyedül,a válásom után.
Azt gondoltam.......ez nem normális.
Változtattam rajta.
A posztoló kedves nő. Jogos a felháborodása. Maradjunk ennyiben.