2014. dec 27.

Varázskarkötő

írta: Kata Vank
Varázskarkötő

varázslat2

 

Gyermekem tegnap este nagyon koncentrált egy karkötő elkészítésére, amivel képes lesz varázsolni. Sokat dolgozott rajta. Mikor mondtam neki, hogy pihennie kellene és reggel majd újult erővel nekiállni eme műnek, csak annyit mondott "DE anya, én ezt még ma éjjel használni szeretném!" Már majdnem elkészült, amikor egy rossz mozdulatnál az egész széthullott. Sikerült meggyőzzem, hogy térjen nyugovóra, és majd megpróbálja még egyszer. Elkeseredett... nagyon... mert így éjjel nem használhatja... 

Ma egész nap ezen dolgozott... serényen... nem akarta feladni... de mindig az utolsó pillanatban történt valami, és kezdhette elölről... már nem dühöngött, nem volt mérges.... mindig újra és újra kezdte. Egyszer csak felém fordult. "Tudod anya! Rájöttem valamire! Azért nem sikerül a karkötő, mert a varázslat bennünk van! És nem holmi karkötőben!"

És ebben a mondatban benne volt minden. Hiszen a csoda, mi magunk vagyunk. Nincs, és nem is kell külső segítség ehhez. Magunkban kell hinnünk, és akkor az egész életünk egy nagy csodavarázslat színtere lesz.

Csak nem hiszünk ebben eléggé. A gyermekek még hisznek. Mi felnőttek már nem.... mint ahogyan nem hiszünk a télapóban, a Jézuskában sem.... Felnőttként már annyit halljuk az évek alatt, "hogy minek próbálod meg, hiszen úgy sem fog sikerülni!" " Felesleges belekezdj, mert úgy is halálra van ítélve!" "Minek megpróbálni, ehhez Te kevés vagy!" És csak halljuk és halljuk... először még bennünk van annak érzete, de IGEN! ÉN AKKOR is megmutatom... utána már ez is kihal belőlünk.. és már nem is kell, hogy mondják, hogy úgy sem leszünk rá képesek... egyszerűen olyan mélyen beleivódik a tudatalattinkba, hogy mindig előjön, bármilyen ötletünk is támad... úgy sem leszel rá képes.

Aztán jön egy gyermek, aki két napig varázskarkötőt készít, és nem sikerül neki... és nem elkeseredik, hogy mert erre ő képtelen, és teremti elméjével az újabb és újabb hitrendszereket, hanem egyszer csak eszébe jut a megoldás!!!!....  A varázslat bennünk van!.... Mindenkiben... csak már nem hiszünk....

És ezért kell, hogy tanuljunk a gyermekeinktől! A legnagyobb mestereink.... "A varázslat bennünk van!" 

Szólj hozzá