2015. már 13.

A lovaglás aranyszabályai.....

írta: Kata Vank
A lovaglás aranyszabályai.....

lovacska

 

1. Lovaglóóra előtt, keress egy erre alkalmas lovat... a lovaglóóra felettébb hasznosabb tud lenni, ha van hozzá ló is

2. Felejtsd el azt a beidegződést, hogy a ló elől harap, hátul rúg, középen meg ledob.... egyébként így van, de a) nagyobb esélyed van, hogy előbb harapod meg te a lovat, mint ő téged b) ne állj mögé, és akkor még véletlenül sem rúg meg, c) nem fog ledobni, magadtól fogsz leesni

3. Kérd meg barátaidat, hogy kéz és lábtörést ne kívánjanak neked egy egy óra előtt!

4. A lovaglás a földről sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint lóhátról

5. Ne lepődj meg, ha a lovaglás után úgy vezetsz, hogy közlöd az autóddal... héj... lassíts vagy... menjünk már!

6. Figyelj az oktatódra! Ő az, aki mellett megtanulhatod eme fantasztikus sportot!

7. Készülj fel, hogy még éjjel álmodban is ezen szavakat fogod hallani: "Nyomd le a sarkad!" "Egyenes hát!" "Rövidebb szár!" "Ne dőlj előre!" "Ne dőlj hátra!"

8. Tanuld meg melyik a jobb és bal kezed! Ha ez nem megy, a külső belső szavak használata is működőképes... halkan megjegyzem... ez egy cseppet sem teszi könnyebbé a dolgot!

9. A magyar ábécé betűinek ismerete felettébb megkönnyíti a feladatok végrehajtását. K-tól ügetés, B-től séta, M-től átlóváltás!

10. Kis kör, nagy kör, átlóváltás, lovarda, féllovarda.... tanuld meg a jelentésüket... úgy is összefogod keverni

11. Ha sikerül ügetésre bírnod önállóan a lovad, ne sikíts! Vágtánál ugyanez érvényes! A lovat nem zavarja, de a többiek frászt kapnak!

12. Végül, de nem utolsó sorban... szeresd ezt az egészet, amelyet lovaglásnak hívnak! Összekeverheted a jobb és bal kezed, a kis kört, és nagy kört, nem számít... a lényeg az az érzés, amikor felülhetsz lóhátra, és megtapasztalhatod a CSODÁT!

Szólj hozzá

szabály mosoly lovaglás