2015. ápr 10.

Hiteltelenek.... jósok, coachok, léleklátók, tisztánlátók,és a spiritualitás útvesztői

írta: Kata Vank
Hiteltelenek.... jósok, coachok, léleklátók, tisztánlátók,és a spiritualitás útvesztői

jósok

Sokan szeretnénk tudni, látni a jövőnket. Talán könnyebb lenne álomra hajtani a fejünket aképpen, ha tudnánk, jövő héten, jövő hónapban, a következő évben minden rendben lesz az életünkben, minden a helyére kerül. Az addigi össze visszaságok rendbe kerülnek, ránk talál a bőség, meglel bennünket az örök szerelem.... mindannyian szeretnénk tudni, látni, és biztosnak lenni ebben. Sokan sokféle utat bejárnak, hogy megbizonyosodjanak arról, mit is rejt számukra a jövő. Sokan közülünk, aki érzi, hogy élete elakadt, és csak egy kis segítség kell a tovább jutáshoz, pszichológusok helyett felkeresnek különböző léleklátókat, mágusokat, coachokat... pénzt és időt nem kímélve keresik kutatják az utat, a reményt, a hitet.. valamiben...

A kínálat szerteágazó. Árban ötezertől a végtelenségig. És vannak, akik csak mennek, és mennek.. mert egy dolgot elfelejtenek. Nincs az a jós, léleklátó bárki... aki segíthetne egy olyan emberen, aki önmagán nem óhajt segíteni. Hiába a sok pénz, amely e célra lett áldozva.. mert csak kidobott pénz lesz... mert elengedhetetlen, hogy kezdetét vegye egy belső munka önmagunkon... mert a saját életünket, csak saját magunk változtathatjuk meg... a különböző módszerek csak utat mutathatnak... de nem tudják helyettünk elvégezni a feladatainkat. 

A kínálat és a kereslet is óriási. Sajnos "csalók" is akadnak bőven. Mégis honnan lehet tudni, hogy valaki valóban érti is a dolgát, vagy csak kibicként magyaráz az életről? Látni rajta. Ilyen egyszerű. Ha belépsz egy helyre, és megpillantod a jóst, a coachot, a léleklátót... látnod kellene rajta, hogy minden rendben van vele. Mert olyan a kisugárzása. Ilyen egyszerű. Volt, hogy felkerestem jósokat én is, és tanultam is a jóslást. Honnan tudtam, hogy nem csalók? Mert sugárzott róluk valami... amikor az életükben minden rendben van... persze, nekik is biztosan akadtak nehézségeik... de nagyon jól tudják kezelni... és nem azért, mert ismerik a jövőjüket... hanem, mert hisznek... önmagukban. Az lesz a valóság, amit megteremtenek... és ennyi... HIT... a hit a lényege.. és nem a jósokban vagy a kártyákban kell hinni... hanem önmagunkban.... A jósnők, jósok a kártyákban csak a legvalószínűbb potenciált látják... amit mi megváltoztathatunk... ha akarjuk... persze, csak, ha akarjuk....  Lesz bőség?.. Lesz! És mi elhisszük.. és már lesz is bőség... Lesz szerelem? ... Lesz! És mi hiszünk benne, és meg is valósítjuk. Ha ennek az ellenkezőjét halljuk, az is oly mélyen beleivódik a tudatalattinkba, hogy ezt fogjuk megvalósítani.. és nem azért, mert ez volt megírva... hanem, mert elhittük... mert ezt mondták a kártyák, az üveggömb... bármi... HIT...

Manapság mindenki coach lesz, párkapcsolati tanácsadó, tréner. Szeretem ezen fogalmakat.. párkapcsolati tanácsadó... igen... valahogy tanácsot adni sokkal könnyebb, ha mások életéről van szó, mint a sajátunkat összelapátolni. Sokkal egyszerűbb másoknak tanácsokat adni, hiszen végül is mindannyian ezt tesszük életünkben... osszuk a tanácsokat... miközben a saját életünkben egy helyben toporgunk. De másoknak nagyon jó tanácsokat tudunk adni, hogyan és mit is kellene tennie, hogy kimozduljon a holtpontról. De a sajátunkkal épp nem tudunk mit kezdeni. Na, az ilyen ember számomra hiteltelenné válik. Nem az a baj, hogy egy párkapcsolati tréner épp nem párkapcsolatban él... az a baj, ha ezt épp baromi tragédiaként éli meg. Nekem az ilyen ne legyen a tanácsadóm. Kitől fogadok el tanácsot? Akinek látom, hogy az életében a dolgok rendben vannak. Megvannak a feladatai, amelyeket azonban tud kezelni! Amikor valaki azt tudja mondani... ez az életem, lehetne biztosan minden szebb, vagy jobb, de nekem jó így, ahogy van! Mert szeretem az életem.. és nem mentegetem magam spirituális szövegekkel, és minden más egyébbel! Számomra az ilyen ember nagyon is hiteles! Mert tudja, hogy mi a feladata, mit kell tennie, és szereti ezt az egészet, amit életnek hívnak. Mert képes meglátni a szépet, képes boldog lenni, és képes szeretni... az ilyen ember számomra nagyon is hiteles... Mert egy elégedett ember közelében én is feltöltődöm energiával.

A legtöbben, aki igénybe veszik eme emberek segítségét, elveszettek, keresik ebben a világban a helyüket, önmagukat. Éppen ezért képesek sokkal többet belelátni egy egy tanácsadóba, mint amilyenek is valójában. Mert egy, az adott élethelyzetben lévő, önmagát gyengének érző ember, sokkal erősebbnek, sokkal többnek láthatja a vele szemben álló tanácsadót! Honnan tudhatod, hogy jó helyre mentél? Hogy észreveszed a változást már az első beszélgetés után. Ennyi... ha nincs változás, nincs pozitív élmény, akkor hagyd az egészet a fenébe, és keress valaki mást. Mert már az első alkalom után érezned kell, hogy jobban vagy. Ha nem is nagyon... de jobb... valamivel... persze, nem történhet meg a változás egyik pillanatról a másikra... lépésenként történik... de már az első alkalomkor érezned kell, hogy valami elindult.... ha nem érzed... hagyd! Mert akkor nem jó helyen voltál!

És csak olyan emberben bízz, akinek élete tanúsítja azon tanait, amit oly annyira hirdet.

Szerencsés ember vagyok én. Mert én csodálatos segítőket kaptam utamon, akik nem csak az észt és az álspirituális baromságokat tudták mondani, hanem tanácsaikkal, egy egy mondatukkal valóban hozzájárultak ahhoz, hogy továbbléphessek, ha éppen elakadtam életemben. Ehhez nem is kell elmenni tanácsadóhoz. Csodálatos emberek vannak ezen a földön, akik egy egy tanácsukkal, mondatukkal segíthetnek. Nem aggattak magukra titulusokat, nem nevezték ki magukat ennek, vagy annak... egyszerűen csak leírják a tapasztalatukat, és sokszor ennyi is bőven elég! Sőt! Sokszor éppen elég ennyi ahhoz, hogy tudjam, mit kell tegyek, hogy tovább léphessek.

Tehát! Óvatosan a különböző módszerek képviselőivel, mert időnként többet árthatnak, mint segítenének!

Mindegyik módszer csodálatos. A jóslás is nagyban segíthet, hogy előrébb léphess! Vannak nagyszerű jósok, tisztán látók, akik nem csak a kártyalapokat mondják el, hanem azok segítségével tanácsot is adnak, és segítenek, hogy továbbléphess! De ehhez neked is akarnod kell tenni, és sokszor megfogadni azt, amit a veled szemben ülő javasol. Ha segítséget kérsz, akkor fogadd is meg a tanácsokat!

Fantasztikus dolog a spiritualitás, a jóslás. Csak el lehet veszni az útvesztőkben nagyon is! Sőt! Hányszor hallok én is olyanról, hogy valaki a világ összes jósát már felkereste, több százezer forintot áldozva erre a célra, csak éppen nem változott semmi az életében. Ez nem a jós hibája. Ő elmondta mit lát, és milyen lépéseknek, mi lesz a következménye. De, ha valaki egy helyben marad, azzal nem lehet mit kezdeni. Mert lépni helyettünk senki nem fog! Csak mi léphetünk! Nekünk viszont muszáj, ha szeretnénk, hogy könnyebb vagy jobb legyen. Muszáj! Felkereshetünk bárkit, akárkit, ha mi nem akarunk változtatni, helyettünk senki nem fog! Ilyen egyszerű!

Az élet szépségeit nem fogja helyettünk senki látni. A boldogságot helyettünk senki nem fogja érezni, és a bőséget sem teremtheti meg számunkra senki más, csak is saját magunk! És ettől szép ez az egész élet! Mert a döntés a mi kezünkben van! Utat mutathatnak, segítőkezet nyújthatnak... de helyettünk nem élhetik az életünket!

A legfontosabb a HIT! Önmagunkba vetett hit! Hogy igenis képes vagyok a saját kezembe venni életem irányítását! Igenis képes vagyok egy szebb életet élni, mint amilyen a mostani! HIT! Önmagunkba! ÉS akkor a többi már jönni fog magától! Mert ez így van kitalálva! De ehhez lépnünk kell!

Szólj hozzá

jóslás spiritualitás csalók jósok coachok